Massage

Wat is de betekenis van een massage?

Massage is een prettige manier om lichamelijk en geestelijk tot  ontspanning te komen en heeft dien te gevolgen een krachtige uitwerking op het algemene gevoel van welbevinden. De lichamelijke en geestelijke gezondheid zijn van grote invloed op de kwaliteit van leven.

Massages zijn al eeuwenlang een natuurlijke manier om harmonie in het lichaam te brengen. De ene massage is de andere niet en door de jaren heen zijn talloze vormen en technieken ontwikkeld. Zo heb je de ontspanningsmassage waar je lekker loom van wordt en volledig tot rust komt, of juist een verkwikkende massage die je energie doet stromen. Voor iedereen is er wel een massagetechniek te vinden waar men zich goed bij voelt.

Bij InMotion zetten wij onze massagetechnieken in om  verlichting te brengen als je niet zo lekker in je vel zit. Een massage is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je kampt met lichamelijke of mentale ongemakken, zeker als het gaat om problemen die niet direct met de spieren te maken hebben zoals: menstruatiepijn, spijsverteringsklachten, migraine etc. Toch kan massage hier zeker uitkomst brengen.

Massage is er voor alle leeftijden, ook kinderen ervaren de weldadige ontspanning. Voor mijn kleinkinderen Sem en Tom is een aan kinderen aangepaste massage zichtbaar rustgevend.

Wat gebeurt er tijdens een massage?

Als u gemasseerd wilt worden, is het aan te raden om gemakkelijk zittende kleding te dragen, maar dit is geen verplichting. Wel is het prettig als u van tevoren gedoucht hebt, en naar de wc bent geweest. Een zware maaltijd vlak voor de massage is niet aan te raden, omdat u op uw rug of buik op de massage bank ligt.

Voor een massage hoeft u alleen het lichaamsdeel dat gemasseerd wordt te ontkleden. Indien nodig kan de kleding afgedekt worden met handdoeken, om zo te verhinderen dat er olie op kan komen.

Voor een massage gebruik ik in principe een geurloze olie, voor een ontspanningsmassage kunt u ook tegen een geringe vergoeding kiezen uit verschillende geuroliën. De tijdsduur van de massage hangt af van het lichaamsdeel dat gemasseerd wordt. In de prijslijst zijn de tijden hiervoor vermeld.

De massage begint met het oppervlakkige deel, waarbij ik gebruik maak van olie.  Hierop volgend zal de olie door mij met een handdoek afgeveegd worden alvorens het diepe deel van de massage in de vorm van knedingen aanvangt. Een ontspanningsmassage kan wanneer u dit wenst ook alleen uit het eerste deel bestaan. Na afloop wordt het gemasseerde deel van het lichaam afgedekt met een handdoek en  blijft u nog enkele minuten liggen, voordat u zich weer aankleed.

Voor welke massage kies ik?

Over het algemeen wordt tijdens de intake door ons een advies uitgebracht welke massage de voorkeur heeft bij uw klachten.
De therapeutische massages die door ons worden uitgevoerd zijn van een andere orde dan de zogenaamde ‘welnessmassages’, die puur ter ontspanning dienen en voor iedereen gelijk zijn. Onze behandelingen worden ingezet als je last hebt van bepaalde klachten. Al onze massages worden afgestemd op de behoefte van de cliënt en worden gegeven vanuit een holistisch oogpunt. Iedereen krijgt dus een massage op maat. Onze massages kunnen op heel veel gebieden verlichting brengen en ervoor zorgen dat je beter in je vel komt te zitten. “InMotion”, is een professionele praktijk waar de cliënt centraal staat. Dit betekent dat onze aandacht uitgaat naar de behoefte van de cliënt, en zal in overleg een behandelplan worden opgesteld. Maar U kunt ook kiezen voor een eenmalige behandeling.

 

 

Reacties zijn gesloten.